Primăria Comunei Forotic județul Caraș Severin

Informații generale

Comuna Forotic este situată în partea de nord-vest a judeţului Caraş-Severin. Se învecinează la nord cu comuna Doclin, la est cu comuna Ticvaniu Mare, la sud cu comunele Grădinari şi Vărădia iar la vest cu judeţul Timiş şi Serbia. Comuna este străbătută de drumul judeţean 572 Bocşa - Doclin - Comorîşte, care leagă cele patru localităţi ale comunei şi de drumul naţional 57 Oraviţa - Timişoara, are trece prin satul Comorîşte.
Satul Forotic, reşedinţa de comună, se găseşte situat la o distanţă de 37 km de oraşul Oraviţa şi 33 km faţă de oraşul Bocşa, fiind străbătut de drumul judeţean 572, care face legătura cu celelalte sate ale comunei şi comuna Doclin.
Satul Comorîşte, sat aparţinător, situat în partea de sud a comunei, la 7 km faţă de aceasta, este străbătut de drumul judeţean 572 Bocşa - Doclin - Surducu Mare - Brezon - Forotic, precum şi de drumul naţional 57 care face legătura cu comuna Grădinari şi judeţul Timiş.
Satul Brezon, sat aparţinător, este situat în continuarea satului Forotic, în partea de nord, de-a lungul drumului judeţean 572.
Satul Surducu Mare, sat aparţinător, este situat în partea de nord a comunei, de-a lungul drumului judeţean 572, care îl leagă comuna Doclin la nord şi de celelalte sate ale comunei la sud. Distanţa până la satul reşedinţă de comună este de 4 km. Până la Reşiţa sunt 60 km, iar până la Oraviţa 37 km.
Legătura comunei cu comunele învecinate, respectiv oraşele cele mai apropiate, se realizează cu ajutorul căii ferate Oraviţa-Bocşa, ce străbate comuna pe direcţia nord-sud.